⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Linsbolognese

(4 port)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
200 g rotselleri
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1.5 dl svarta- eller belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 skvätt rödvin
1 msk kinesisk soja
4 - 5 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk torkad timjan eller rosmarin

400 g pasta (gärna pappardelle)
riven parmesan

Skala och riv grovt lök, vitlök, morot och rotselleri. Fräs med tomatpuré i olja ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärning, vatten, soja och kryddor. Småputtra 20 minuter under lock. Servera med pasta och parmesan.